ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2024

Μάι 29, 2024 | Εκδηλώσεις

Λ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΤΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΗΝ  ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2024

 

Ο Κυπριακός Υδατικός Σύνδεσμος σε συνεργασία με τους Cyprus Young Water Professionals, πραγματοποίησε τεχνική επίσκεψη στα Φράγματα Αρχάγγελου και Καμμίτση στην Αραδίππου την  Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 με την ευκαιρία της ημέρας Φραγμάτων.

Το Έργο «Αντιπλημμυρικά Φράγματα Αραδίππου» αφορά την κατασκευή δύο φραγμάτων τύπου σκληρού επιχώματος (hardfill) επί των χειμάρρων Καμμίτση και Αρχαγγέλου, που αποτελούν τους δύο κύριους συμβάλλοντες του ποταμού Αραδίππου, χωρητικότητας 1.000.000m3 και 250.000m3 αντίστοιχα.

Τα φράγματα θα συγκρατούν τις πλημμυρικές ροές για προστασία των κατάντη περιοχών ενώ προβλέπεται η μέγιστη κατακράτηση 500 000m3 νερού για την κάλυψη μέρους των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αναδασμού Αραδίππου.

Η ξενάγηση και  παρουσίαση έγινε από το Μηχανικό του Έργου, Δόκτορα Κυριάκο Κύρου τον οποίο και ευχαριστούμε.

Η επίσκεψη ήταν μέρος των “CyprusWaterTalks”. Η δραστηριότητα «Κυπριακά Υδατικά Θέματα» έχει σκοπό να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από τον ιδιωτικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό και δημόσιο τομέα με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για την αειφόρο ανάπτυξη των υδάτων και υγρών αποβλήτων λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Στην πιο κάτω διεύθυνση της ιστοσελίδας του Κυπριακού υδατικού Συνδέσμου  θα βρείτε πιο παλιά ανάρτηση παρουσίασης του Δρα Κυριάκου Κύρου για τα ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΞΟΝΟΣΥΜΜΕΤΡΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥΜΕΝΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΕΠΙΧΩΜΑΤΟΣ(ΑΚΣΕ).

 ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΤΣΗ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ