[Ανακοίνωση] Τεχνική επίσκεψη στα υπό κατασκευή φράγματα Αρχάγγελου και Καμμίτση στη Λάρνακα – Τετάρτη 29 Μαϊου 2024

Μαρ 1, 2024 | Εκδηλώσεις, Ενημερώσεις

Ο Κυπριακός Υδατικός Σύνδεσμος (ΚΥΣ) σε συνεργασία με την ομάδα των Cyprus Young Water Professionals (CYWP), σας προσκαλούν σε τεχνική επίσκεψη που διοργανώνουν στα Φράγματα Αρχάγγελου και Καμμίτση στην Αραδίππου – Τετάρτη 29 Μαϊου 2024.

Το Έργο «Αντιπλημμυρικά Φράγματα Αραδίππου» προβλέπει την κατασκευή δύο φραγμάτων τύπου σκληρού επιχώματος (hardfill) επί των χειμάρρων Καμμίτση και Αρχαγγέλου, που αποτελούν τους δύο κύριους συμβάλλοντες του ποταμού Αραδίππου, χωρητικότητας 1.000.000 κ.μ και 250.000 κ.μ αντίστοιχα. Τα φράγματα θα συγκρατούν τις πλημμυρικές ροές για προστασία των κατάντη περιοχών ενώ προβλέπεται η μέγιστη κατακράτηση 500 000 κ.μ νερού για την κάλυψη μέρους των αρδευτικών αναγκών της περιοχής αναδασμού Αραδίππου.

 Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επίσκεψη θα πρέπει να μεταβούν στου χώρους του φράγματος με ιδιωτικά μέσα.

Η ξενάγηση προγραμματίζεται να αρχίσει στις 09:30 π.μ.. από το Φράγμα Αρχάγγελου. Η παρουσίαση θα γίνει από το Μηχανικό του Έργου, Δόκτορα Κυριάκο Κύρου.

Η όλη εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 13:00.

Η επίσκεψη είναι μέρος των “CyprusWaterTalks”. Η δραστηριότητα «Κυπριακά Υδατικά Θέματα» έχει σκοπό να φέρει σε επαφή επαγγελματίες από τον ιδιωτικό, ακαδημαϊκό, ερευνητικό και δημόσιο τομέα με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για την αειφόρο ανάπτυξη των υδάτων και υγρών αποβλήτων λαμβάνοντας υπόψη την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα.

Για δήλωση συμμετοχής : info@cwakys.com, cywp@cwakys.com ή στο τηλέφωνο 99687608.

Οδηγίες για το Φράγμα Αρχάγγελου:

Dam_visit_2024